Persecution: Gafarov Dzhemil Abdullaevich - 19.02.2021 - (deprivation of liberty, failure to provide medical care)

Description:

Етап Гафарова з СІЗО Сімферополя до Ростова-на-Дону проходив в кінці січня 2021 та тривав 11 днів, 10 з яких він провів у Краснодарі. Джемілю Гафарову було важко переносити переїзди через інвалідність та сумки, після етапу знаходиться в СІЗО №5 Ростова-на-Дону. Крім того, Гафаров написав численні заяви начальнику СІЗО про необхідність забезпечення його ліками та отримання медичної допомоги.

19 лютого 2021 суддя Апеляційного військового суду РФ Теплюк Дмитро Володимирович залишив в силі рішення судді Південного окружного військового суду Машукова Тимура Хасабовича про продовження тримання під вартою.
Станом на 5 лютого 2021 знаходився в СИЗО-5 Ростова-на-Дону.
15 березня 2021 року "Крим.Реалії" повідомили, що стан здоров'я Гафарова погіршується, але йому не надається медична допомога. Адвокат Ріфат Яхін надіслав заяву на надання медичної допомоги в СІЗО №5 Ростова-на-Дону, де зараз перебуває ув'язнений.

19 березня 2021 Верховний суд Криму залишив в силі рішення Залізничного районного суду Сімферополя про те, що медсанчастина і кримський підрозділ ФСВП незаконно ухилялися від надання інформації про стан здоров'я Джеміля Гафарова

13 квітня 2021 начальник федерального казенного закладу охорони здоров'я «Медико-санітарна частина №61 ФСВП Росії Пачганов А. С. відмовився надавати адвокату інформацію про стан здоров'я Джеміля Гафарова. . Також у відповіді вказано, що Гафаров знаходиться під медичним наглядом в цьому лікувальному закладі з 29 березня 2019.